dimecres, 10 de desembre del 2014

Explorem el món.

El dia 5 de novembre, vam iniciar amb l’Anna Larrull una sèrie de tallers que formen part del programa escolar “Explorem el món”, proposat per l’Ajuntament de Figueres. Aquest programa l’integren un total de quatre tallers que realitzarem al llarg del curs i que pretenen fer obrir els ulls al nostre alumnat sobre la realitat que ens envolta i intentar entendre el món del que formem part amb una mirada crítica. Treballarem els valors de la justícia, la solidaritat, la ciutadania global, els drets humans …

El primer taller rep el nom de “Educació per al desenvolupament”, l’objectiu del qual és qüestionar-se el que rebem des dels mitjans de comunicació, des de la publicitat …

Després d’una introducció a càrrec de l’Anna, ens vam dividir en tres grups i cadascun d’ells va treballar un dels temes següents:

a) el dret a l’educació per a tothom, a partir de l’experiència de la Malala, la premi Nobel de la Pau més jove de la història.
b) el tractament del virus de l’Ebola en diferents punts del planeta.
c) l’explotació infantil en alguns indrets del món.

Representants de cada grup van exposar a la resta de companys i companyes les interessants reflexions del seu treball i es va obrir un torn de preguntes per als dubtes i aclariments. Ha resultat una activitat molt enriquidora perquè ens ha fet prendre consciència d’aquests aspectes del món en què vivim.

Més endavant, es duran a terme la resta dels tallers amb el següent calendari:

2n) la cultura de la pau: mes de gener.
3r) el consum responsable: mes de març.
4t) la diversitat: mes de maig.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada